• bottem-slide-01
  • bottem-slide-02
  • bottem-slide-03
  • bottem-slide-04
  • bottem-slide-05

Goed begin 2014

De eerste testdag in het nieuwe jaar was dan eindelijk aangebroken. Op 3 januari ’14 kon Ciass Racing richting het circuit van Zandvoort vertrekken. Helaas kon door de niet functionerende uitlijnapparatuur de auto niet goed worden afgesteld wat leidde tot een ‘’probeer er het beste van te maken’’ instelling. Gedurende de ochtend was er veel regen gevallen wat zorgde voor natte, maar tevens een erg gladde baan. Met een verkeerd afgestelde auto dachten de heren ruim op tijd aan te komen op het circuit, totdat ze zagen dat er al gereden werd.

Er waren 2 trainingssessies die dag en er was ingeschreven op de eerste sessie die zou beginnen om 15:00 uur, maar om 13:00 was de baan al gevuld met ronkende motoren. Blijkbaar was het schema veranderd… Na enig overleg met de organisatie konden de spullen gereed worden gemaakt voor de sessie.

Gezien de omstandigheden zou het erg mooi zijn als de auto naast een goede afstelling ook regenbanden zou hebben, maar beide voorzieningen waren helaas niet beschikbaar en Hans ging dus met semi-slicks als eerste de baan op. Met een paar closecalls en een fluwelenvoet wist Hans ronde na ronde de auto steeds verder naar de grens te brengen. De zon scheen goed en de baan droogde langzaam op en de semislicks begonnen hun vruchten aftewerpen. Na een uur goed te hebben gereden was het tijd voor de rijders wissel.

Nadat Hans ontspannen uit de auto gestapt was werd er een snelle technisch controle gedaan. De auto was goed gekeurd en Joey kroop achter het stuur. Op het moment dat Joey weg zou rijden uit de pits werd er code rood afgegeven en er moest gewacht worden totdat de door een crash geblokkeerde pitingang weer vrij was. Terwijl sessietijd verstreek kon er geen meter worden gereden. Met nog 18 minuten tikkend op de klok werd de tijd stil en terug gezet op 20 minuten zodat er nog wel van de sessie gebruik kon worden gemaakt. Na lang wachten gingen de lampen op groen en Joey kon zijn meters proberen te maken. De baan was inmiddels een stuk verder opgedroogd wat zorgde voor veel meer grip en een veel hoger tempo. Joey was goed op weg naar betere tijden, maar de semi-slicks en de verkeerde afstelling gaven al snel de grens aan van de auto. Met de eerder genoemde instelling wist Joey nadat de zwart-wit geblokte vlag viel toch een zeer tevreden 10e tijd van de 19 neer te zetten.

Het idee achter de testdag (naast het maken van meters) was om te zien of Ciass Racing mee kon komen met rijders die al met de WEK meereden. Indien er niet met de rode lantaren werd gereden zou er worden ingeschreven op de WEK finale op 8 maart, en zo gezegd zo gedaan. Op 15 januari was de bevestiging er dan ook dat Ciass Racing met startnummer 274 aan de start zal staan van de laatste WEK wedstrijd 2013-2014.

Circuit Zandvoort

Next Race

  • Datum: 31 Maart 2018
    Circuit: Circuitpark Zandvoort
    Type dag: SLK CUP 2018

Latest Tweets